Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції
Напрями науково-технічної діяльності інституту
І. Розроблення наукових основ збереження біологічної та харчової цінності сільськогосподарської сировини в процесі її зберігання та перероблення
• Розроблення методології проектування та прогнозування заданих функціональних властивостей нових продуктів, моделювання їх композиційного складу.
• Розроблення наукоємних екобезпечних технологій комплексного перероблення біоресурсів з отриманням продуктів масового вживання.
• Створення технологій та асортименту харчових продуктів для дітей різних вікових груп, продуктів лікувально-профілактичного призначення для немедикаментозної корекції полінутрієнтних дефіцитів, профілактики дитячих аліментарно залежних захворювань.
• Сприяння інноваційному розвитку харчових виробництв шляхом впровадження у промисловість нових технологічних рішень.
• Моніторинг хімічного складу вітчизняної та імпортованої сировини рослинного і тваринного походження, об’єктів аква- та марікультури, обґрунтування відповідності регламентованих показників якості, харчової цінності, безпечності вимогам чинних законодавчих та нормативних документів.
• Розроблення та затвердження технологічних режимів виробництва харчових продуктів у різних типах і видах тари з урахуванням способів консервування та наявного обладнання, нормативної та технологічної документації.
• Розроблення та погодження згідно з чинним законодавством Технічних умов (ТУ), Технологічних інструкцій (ТІ), Стандартів організації України (СОУ).
ІІ. Створення сучасної нормативної бази Національних стандартів, технічних регламентів тощо), гармонізованої з вимогами директив і регламентів Європейського союзу в сфері виробництва харчових продуктів та регулювання показників їх якості і безпечності
• Стандартизація методів і методик контролю харчових продуктів за фізико-хімічними, мікробіологічними, токсикологічними показниками.
ІІІ Контроль якості і безпечності продукції агропромислового комплексу
• Розроблення методів, методик визначення фізико-хімічних, мікробіологічних показників, критеріїв оцінки натуральності, автентичності харчових продуктів.
• Розроблення функціональних систем контролю продукції за принципами НАССР або інших сучасних систем.
• Проведення досліджень з визначенням показників якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції вітчизняного та зарубіжного виробництва.
ІV. Підвищення ефективності досліджень та рівня наукового доробку
• Публікаційна та патентно-ліцензійна діяльність.
• Наука для агробізнесу.
|